Office 365 у школі

       Служба Office 365 є гарним прикладом запровадження хмарних технологій в навчальний процес. Ця платформа окрім безпечної електронної пошти пропонує безліч корисних продуктів: Office Online (Word, PowerPoint, Excel і OneNote), необмежене сховище OneDrive ,Yammer та сайти SharePoint. Цей план безкоштовний для викладачів, які зараз працюють у навчальних закладах, а також для учнів і студентів, які в цих закладах навчаються. У певних навчальних закладах викладачам і учням або студентам дозволено безкоштовно інсталювати повні програми Office щонайбільше на 5 ПК або комп’ютерів Mac. Якщо ваш навчальний заклад надає таку корисну додаткову можливість, на домашній сторінці Office 365 після реєстрації з’явиться кнопка "Інсталювати Office".
       Про переваги використання електронної пошти Office 365 можна розказати дітям під час вивчення теми «Електронне листування». До них належать:
– зручний, простий та зрозумілий інтерфейс;
– відсутність рекламних зображень, текстів, скритих посилань на сайти партнерів;
– швидке, просте налаштування нових облікових записів користувачів і груп електронної пошти;
– можливість відновлення видалених облікових записів протягом 30 днів;
– можливість використання оболонки PowerShell для створення користувацьких сценаріїв і автоматизації процесів;
– збереження повідомлень у сховищі на 2 ГБ для кожного учня;
– зручне налаштування правил для папок вхідних повідомлень та інших сповіщень;
– блокування СПАМу з боку корпорації Microsoft;
– блокування зовнішніх джерел від надсилання електронної пошти до внутрішніх груп розсилки
       Електронну пошту у службі Office 365 у школі можна застосовувати за допомогою веб-застосунку Microsoft Outlook Web App – веб версії програми Microsoft Outlook. Таким чином учні матимуть доступ до своєї електронної скриньки із будь-якого комп`ютера, підключеного до Інтернету. Корисною є можливість відстеження електронної пошти і з інших облікових записів, таких як Gmail, підключивши їх до свого облікового запису Outlook Web App. Щоб додати службу Office 365 до застосунку для настільних комп’ютерів Outlook, потрібно виконайте наступні дії: 
  • щоб відкрити програму Outlook 2010, у меню Пуск наведіть вказівник на пункт Усі програми, Microsoft Office і виберіть програму Microsoft Outlook 2010.
  • у меню Файл на сторінці Відомості облікового запису виберіть команду Додати обліковий запис.
  • на сторінці Додавання нового облікового запису виберіть пункт Обліковий запис електронної пошти і введіть ім’я, адресу електронної пошти та пароль, надані для вашого облікового запису Office 365.
  • натисніть кнопку Далі. Програма Outlook підключиться до сервера Exchange Server для служби Office 365 і автоматично підтвердить ваші відомості облікового запису та настроїть програму Outlook.
      Для того, щоб користуватися електронною поштою ви маєте працювати в навчальному закладі на умовах повної або часткової зайнятості чи навчатися в ньому та відповідати наведеним нижче критеріям: мати спеціальну адресу електронної пошти, надану школою (наприклад vova@contoso.edu), на яку може надходити зовнішня електронна пошта; досягти віку, коли можна індивідуально реєструватися та отримувати онлайнові пропозиції; мати доступ до Інтернету. 
       Таким чином, використовуючи електронну пошту Office 365 під час навчального процесу учитель та учні мають низку переваг. Зручний, простий, зрозумілий інтерфейс поштової скриньки. Учителю не потрібно перевчатись – користувачі працюють із вже знайомим інтерфейсом Microsoft Outlook. Швидке та просте використання поштової скриньки – користуватись нею можна одразу після створення. Відсутність рекламних текстів та зображень, захист від СПАМу. Відомості користувачів захищено на 5 різних рівнях: на рівні даних, на прикладному рівні, на рівні хоста, на мережному та фізичному рівнях. Розробники Office 365 заздалегідь проводять моніторинг із метою визначення невідомих потенційних загроз, передбачаючи зловмисну поведінку та відстежуючи нерегулярні події, що можуть указувати на загрози. Використовуючи поштову скриньку Office 365 навчальний заклад дотримується галузевих стандартів світового рівня, що підтверджують треті сторони. 
      Office 365 – перша провідна загальнодоступна хмарна служба для підвищення ефективності бізнесу, у якій упроваджено широкий набір визначених у стандарті ISO 27001 можливостей для фізичного та логічного контролю, керування процесами й адміністрування. ISO27001 – це один із найкращих міжнародних стандартів інформаційної безпеки.
       Використовуючи електронну пошту Office 365 користувач крім вище перелічених застосунків отримує безкоштовний доступ до документів Office, тобто забезпечена повна сумісність документів, створених у системі Office і веб-застосунках Office Web Apps та збереження форматування й даних настільного ПК під час роботи он-лайн. Документи Office зберігатимуться у хмарі, не завантажуючи пам`ять шкільних комп`ютерів. Користувачі матимуть змогу використовувати, редагувати, надсилати, видаляти та надавати спільний (або вибірковий) доступ до своїх документів з будь-якого комп`ютера, якій є підключеним до Інтернету. Створюючи електронну скриньку в Office 365, користувач одразу отримує доступ до SharePoint Online (онлайн – сервіс, якій дозволяє створювати сайти та робочі області для спільної роботи з учнями або колегами) та Lync Online (програма аудіо-, відео- та веб-конференцій, надає спільний доступ до екрана комп`ютера доповідача)