Про онлайн-майстерню «Створення відеоуроків для організації синхронного та асинхронного навчання»

       28 квітня 2023 року, відповідно до плану роботи Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти, методисти центру інформатики, інформаційно-комунікаційних технологій та дистанційної освіти провели онлайн-майстерню «Створення відеоуроків для організації синхронного та асинхронного навчання» (1 частина) для педагогічних працівників області.

        В ході роботи учасники отримали інформацію щодо організації якісного уроку при синхронному та асинхронному навчанні від методиста центру Німко Н.М. (завідуючого центру інформатики, ІКТ і ДО Кривокульського Л.Є.) Своїми знаннями зі створення скрінкастів засобами розширення до браузера Sсreenity, а також зі створення інтерактивних відео засобами Edpuzzle поділилась методист центру Німко Н.М.

        Не менш важливою та корисною для усіх педагогічних працівників була  демонстрація можливостей та налаштувань програми OBS-studio методистом центру Дерев’яною Т.Р. За допомогою даної програми можна створювати різноманітні типи відеоуроків для віддаленої роботи з учнями. Також OBS-studio часто використовують для підтвердження сумлінного написання обласних етапів конкурсів та олімпіад, що проводяться в дистанційному режимі.

         Практичний майстер-клас по створенню відеоконтенту в середовищі PowerPoint продемонструвала методист центру Переймибіда В.Ю.

         Сподіваємось, що учасникам заходу стане в нагоді представлена інформація і вони зможуть застосовувати її у своїй професійній діяльності. 

         Дякуємо усім за активну участь!