Про проведення додаткового набору до безкоштовної відкритої літньої онлайн школи з основ програмування

        Міністерство освіти і науки України інформує, що громадська організація «Фундація розвитку інновацій» та благодійний фонд «Star for Life Ukraine» планують проведення додаткового набору до безкоштовної відкритої літньої онлайн школи з основ програмування на Java (лист додається), заняття в якій буде розпочато 14 серпня 2023 року.
        Метою проведення літньої онлайн школи з основ програмування є ознайомлення та якомога більш раннє залучення школярів, починаючи з 5 класу, до реальної розробки програмного забезпечення засобами сучасного програмування, що у подальшому може стати для старшокласників основою для отримання престижної професії. Також до навчання запрошуються учителі, які зможуть використати набуті знання в освітньому процесі.
        Навчання в школі провадитиметься згідно двох навчальних програм, розрахованих для учнів 5-7-х та 8-11-х класів, відповідно навчальна програма онлайн школи базується на змістовій частині комплекту відеоматеріалів «Програмування на Java», що має гриф «Схвалено для використання у загальноосвітніх навчальних закладах».
        Реєстрація учнів та учителів інформатики, які виявлять бажання приєднатись до навчання, здійснюється до 10.08.2023 за покликанням:
                   https://forms.gle/zHByGiYB2vCXBD6B7
        Водночас інформуємо, що найбільш успішним учням онлайн школи з малозабезпечених сімей, а також з числа ВПО, буде передано бувші у вжитку, але потужні ноутбуки, які надано ІТ- компаніями північної Європи через благодійний фонд «Star for Life Ukraine».