В умовах сьогодення у зв’язку із аварійними та плановими вимкненнями електроенергії необхідно як і вчителям, так і всім, хто має передати певну інформацію на відстані пристосовуватися до нових способів викладу матеріалів. Оскільки доступу до інтернету в момент наявності світла може не буде, а заняття ніхто не відміняє, тому варто заздалегідь подумати про підготовку власних відеозанять.   Їх ви можете зберегти у себе на комп'ютері або онлайн-диску і надати доступ для завантаження в той момент, коли з’явиться інтернет.

Пропоную Вашій увазі добірку платформ, сервісів чи просто мобільних додатків для запису відеозаняття:

1.     Розширення браузерів:

-        Розширення браузера Screen Recorder.

Використовуйте це безкоштовне програмне забезпечення для запису екрана, щоб робити відеозаписи / екранні записи безпосередньо з браузера Chrome і ділитися цими відеозаписами зі своїми друзями / колегами.Щоб почати користуватися програмним забезпеченням Screen Recorder для Google Chrome ™, просто натисніть «Запустити захоплення», щоб розпочати запис екрана комп'ютера. Після завершення запису відео натисніть "Зупинити захоплення", щоб зупинити відео. Ви можете зберегти зроблене відео на комп’ютері / на Google Диску. 
Його простий та простий у користуванні екранний диктофон для створення відеоуроків / програмного забезпечення довідкових відео тощо та багато іншого..

2.     Windows 10: сполучення клавіш win+g.

3.     Програми без використання інтернету:

-        OBS Studio зручна та проста у використанні.

-    FlashBack Express - це програма, призначена для запису зображення екрану монітора. FlashBack Express здатний записувати вміст всього екрану, зазначеної області або окремо взятого вікна. За допомогою нього користувачі зможуть створювати ігрові ролики або навчальні відеоматеріали, а захоплення веб-камери і мікрофона дозволить записати звернення до власних глядачів, вставити коментар або пояснення.

-         PowerPoint 2021

4.     Онлайн-ресурси

-         Streamyard - можна як записати відео та завантажити, так і одразу провести пряму трансляцію на YouTube, потім можна дивитись запис.

-         Zoom;

-        GoogleMeet;

-         Awesome Screenshot.


         Матеріал даної публікації періодично оновлюватиметься з додаванням нових програм, онлайн-сервісів для запису відеозаняття.